VENUS I LØVEN, JULI – AUGUST 2024. ECHO.

Pink Illustrated Mirror Cleaning Flyer

Venus er her til aften trådt ind i Løvens tegn, så hvis man føler sig ekstra læksi og klar til romantik, kunst og passion er det bare at give den gas de kommende 4 uger.

Det er ingen hemmelighed her på kanalen, at jeg har en forkærlighed for Løver. Jeg elsker alt ved dem. Livsnydelsen, guldet, overdrivelsen og ja – også det selvoptagede.

Løvens tegn er blevet beskyldt for meget gennem tiden, herunder at herske over narcissisme. Jeg ved ikke hvor trenden kommer fra, men det er som om det er blevet ekstra sejt at have mødt en narcissist (som så er den onde mens man nok selv er den gode), så lad os kigge engang på myten om Narcissus.

Myten om Narcissus har mange versioner. De fleste kender nok historien om manden, der blev forelsket i sit eget spejlbillede hvilket blev hans død. Det er den meget forenklede version. TikTok-Narcissus.

Der er versioner af myten, hvor han tror at han er grim, men opdager at han er smuk. Der er version af myten hvor han ikke kan få nok af sig selv og derfor ikke interesserer sig for omverdenen længere. Der er versioner hvor han falder i vandet og dør fordi han er så optaget af sit eget spejlbillede.

I alle versioner er Echo en af medspillerne. Echo var en nymfe, der var forelsket i Narcissus. Hun ville tale med ham, røre ved ham, kysse ham. Hun var en af mange mænd og kvinder, der ville have Narcissus.

Men Narcissus ville ikke have nogen eller noget. Refleksionen af hans spejlbillede i vandet gjorde, at han ikke havde brug for tilbedernes opmærksomhed eller at lave en minikopi af sig selv.

Han var nok i sig selv.

Og det synes jeg er interessant i en tid, hvor Mars og Uranus snart mødes i venustegnet Tyren, Vægten er på den Sydlige Måneknude og Venus nu også er i Løvens tegn, hvor Merkur befinder sig og snart også Solen.

Tyren handler i bedste fald om at have gode grænser. Om at beskytte sit guld, sine talenter og sin selvkærlighed. Vægten handler i værste fald om codependency. Om ikke at have personlighed nok til at kunne stå selv, og derfor have brug for arm candy i form af en flot og succesrig partner for at synes, at man er noget. At man har succes.

Sagen er den, at Vægtens lavt udviklede codependencyversion af et forhold er det vi slipper i 2024. Uranus i Tyren kommer med fremtiden. Det er meget muligt, at vi i stedet for hovedløst at kalde folk der hviler i sig selv og har gode grænser for narcissister i stedet beundrer dem og måske lader os inspirere til ikke selv at være en, der søger noget udefra som vi har brug for at finde i os selv.

I stedet for at være et Echo.

Narcissus og Echo er en oldgammel dynamik. I dag kalder vi den nok empaten og narcissisten. Bliv bare krænket, men er du eller har du været offer for en person, du kalder ”narcissist” er du selv et ekko uden personlighed. Den ene eksisterer ikke uden den anden. Det er et brætspil for to personer (ikke at forveksle med psykopati, egoisme osv).

Empaten lider i den dynamik af den dødsensgiftige offermentalitet og det kan Saturn i Fiskene 2023-2026 ikke lide. I øvrigt er offermentalitet narcissisme i sig selv, men det kan vi altid tage (igen) en anden gang.

Tilbage til Venus i Løven (for vi gider ikke rigtigt skyggearbejde med så sexy og læksi en transit) er det en fremragende tid at vise sine bedste sider frem. At blive forelsket i guldet, i sit eget spejlbillede. At tage sine flotteste diamanter på eller andet der er værdifuldt for en selv. Uanset om andre er forargede, forelskede eller misundelige. Dem kan vi ikke lige bruge tid på nu.

Venus i Løven handler om at gøre det, der gør livet værd at leve. At skabe noget i vores eget billede, noget der kun kommer til at eksistere fordi vi har eksisteret. Noget, der kommer fra et rent, levende og vibrerende hjerte.

Altså people, selv beton kan skinne som det pureste guld med de her transitter, ok.

Så forelsk dig gerne i dit eget spejlbillede og egne værker. Hvorfor ikke forelske sig i Guds værk. Bliv Narcissus og lad Echo blive hjemme i dalen. Find det største hår, de flotteste klæder og det mest åbne hjerte frem. Den bedste personlighed.

Det er en fantastisk tid for at opgradere sig selv og sine omgivelser. For at være en perle i en perlekæde af herlige mennesker og begivenheder.

Myten om Narcissus slutter med, at han efter sin død bliver en blomst der ikke kan løfte hovedet. Den kan kun kigge ned på sig selv. Jeg går ud fra, at det er en slags straf og at det er moralen med historien.

Spørgsmålet er, om Narcissus i virkeligheden kiggede indad. Om spejlingen fra vandet var universets spejling af hans evighed og hans evige skønhed. Om at det ikke bare var derfor han vidste, at han altid var nok i sig selv. Vand-elementet hører trods alt under det spirituelle i de klassiske arketyper. Og om man når man er blevet spejlet af universet ikke bare naturligt hviler i sig selv.

Det er der intet galt i.

Tværtimod.

Kun indefra og ud kan vi kreere de smukkeste værker, og det må nu fejres.

Er du Guldmedlem kan du under ”månedshoroskoper juli 2024” se hvilket livsområde der får tilført kærlighed, stil og lækkert hår.

Louise

Vidste du, at….der er mange tusinder asteroider, man kan studere i sit horoskop? Echo og Narcissus er to af dem. Vi har nemlig alle vores egne, indre versioner af de to og de udspiller sig gennem nogle bestemte temaer på nogle bestemte livsområder hos os. Link til din personlige asteroide-beregner: https://horoscopes.astro-seek.com/asteroids-astrology-online-calculator 

Der er dog ingen forklaring til alle tegn og placeringer, det er her i huset en bog der er og har været længe undervejs og tager lang tid at skrive, men er man godt inde i astrologien og især sit eget horoskop, transitter samt måske synastri, progressioner og profektioner, er asteroiderne virkeligt interessante detaljer at kende om sin vej i dette liv.

Kategorier