MERKUR I SKORPIONEN, OKT-NOV 2024. DEN RIGTIGE HISTORIE.

Black and White Minimalist Mindfulness Book Cover

Merkur træder her til aften ind i Skorpionens tegn. Kommunikationen tager et spadestik dybere, uanset om det er samtaler, tanker, ideer eller nyheder. Hvad ligger under, hvad er hemmeligheden, hvad er den sande historie?

Det behøver ikke som sådan at være Jimmy Hoffas lig, der bliver gravet op eller fundet af Amdi Petersen, der lever et luksusliv på en paradisø med Elvis (men det kan det nu godt være), det kan også være den historie der ligger under vores egen måde at se verden på.

Vi er stadig i Vægtens tegn, som er den gyldne midte. Perfektion. Det her er resultatet, som det skal være. Alt er perfekt lige nu. Noget er uden for vores kontrol, andet er ikke. Med en Saturn i Fiskene, der kigger lidt strengt med over skulderen her, kan det være godt at se på hvorfor man ikke er tilfreds med tingenes tilstand hvis det er tilfældet, og hvorfor man har været med til at manifestere en eventuel negativ situation.

Hvad ligger under? En romantisering af lidelse? At det ikke er ok at være nået frem til det rette stadie, at der altid lige er lidt mere der skal heales, transformeres eller kigges på? Er det i så fald fordi man ikke ”må” eller bare fordi målet ikke er defineret? Hvornår noget er godt nok?

Det her er på mange måder tingenes tilstand, og det må godt være godt. Forude venter nogle højtravende passager i nogle højtravende tegn, og med en Pluto snart i Vandmanden er smukke tragedier bare ikke sexy længere. Tværtimod. Til det er livet for vigtigt og for potent.

Merkur i Skorpionen er fremragende til psykoanalyse. Hvad er den tiltrækning af noget, der måske ikke er passende, sundt eller godt for os.

Min barndomsveninde og jeg hang ofte ud på den lokale grill. Vi sparede sammen til at købe ”en pakke bumser”, som vi kaldte det (en bakke pomfritter). Mega ulækkert med hærdet 90´er fedt hængende ned fra de pomfritter, der var dækket med remoulade. Voksen-Louise kan næsten kaste op ved tanken, men samtidig er der et meget smukt minde over det. Delvist fordi vi havde og har det sjovt, men også fordi det var en teenager-følelse af frihed. Vi havde vores egne penge og kunne selv bestemme, hvad vi ville spise. Derfor forbinder jeg også den pomfritbakke med noget positivt. En klassisk bevidstheds-ankring.

Da jeg gik i folkeskolen var der en pige fra parallelklassen, der ønskede at brække sin arm for hun havde set hvordan en anden pige med brækket arm fik en masse opmærksomhed. Et banalt eksempel, der sagtens kan ligge under nutidens måder at se livet på.

Med en Pluto, der nu er direkte vil jeg på det kraftigste anbefale, at man finder en anden hobby at dyrke end lidelse og negativitet. Det er ikke rigtigt sjovt, cool eller charmerende længere. Nogle vil mene, at det var det aldrig, men der er jo også noget interessant ved hele tiden at have sin barndom med sig.

Barndommen er selvfølgelig også noget, der ofte kommer op i sessioner. Ikke nødvendigvis som undskyldning, men som forklaring. Det er naturligt, men i de Vægt-energier vi står i nu handler det også meget om balancen i de vægtskåle. Hvor er der noget, der ikke spiller sammen i ens liv. Hvad kan bare ikke ignoreres længere. Hvor har man måske succes på et livsområde, men har et helt andet livsområde der slet ikke spiller. Er man socialt succesfuld, men bor i en svinesti? Har man materiel succes, men er overvægtig? Er man smuk, men har ikke været i bad i mange dage?

Det var de eneste analogier, jeg kunne finde på lige nu, jeg tænker at folk sagtens kan omsætte det til eget liv. Hvor er der noget, der slet ikke spiller, men man måske ikke kigger på. Det er altid noget mørkt noget, sådan helt off (ubalanceret) i forhold til resten af ens liv og personlighed. Det er den højtstående direktør, der vil have smæk i sin fritid og sådan noget. Den der hemmelighed, det der mørke ingen må se.

Pointen er…hvorfor? Er det fordi ens indre barn (i mangel af et bedre ord) stadig ubevidst gør oprør mod sine forældre ved ikke at have ryddet op, spist sundt eller været i bad? Er det en bizar form for løsrivelse og selvbestemmelse, der ikke giver mening som voksen som når jeg ser en grill og pomfritbakke som noget positivt?

Merkur i Skorpionen er en fantastisk analytiker til sådan noget. Den kan være intens, men også grave dybt. Den er også fremragende for finansielle strategier og planer for at komme et sted hen i det hele taget.

Som vi ved er det ikke det bedste tidspunkt at lyve for sig selv, og Skorpion-energi kan være direkte ydmygende hvis det er tilfældet. Det er kanaliseringen af vores egen sjæl, der ikke gider se på os forsøge at undslippe os selv længere. Den der store elefant i rummet...den skal ud eller i det mindste tales om.

Med Skorpionens planethersker Pluto direkte kan det blive ret tydeligt hvor komponenter eller livsområder ikke spiller sammen, og ser man på ”taber-området” kan der meget vel ligge noget ubevidst omkring, hvilken bizar form for magt det giver en. Måske fra barndommen og dens imprægnerende omgivelser, måske fra slægten eller tidligere liv.

Heldigvis er det let at gøre noget ved så snart man har set det. Det kan være et livsområde, det kan være flere livsområder – og i så fald, hvad er så temaet? Hvor er det romantiske i ikke at få sine ønsker opfyldt?

Det er bare godt at få styr på den blinde vinkel nu. Pluto/Skorpionen og Saturn is no joke. Saturn går direkte i midten af november, og selv om det resten af året primært handler om at lukke ned, afslutte og heale, så er der også vigtige valg, der skal tages – og med de her mastodonter taler vi valg for livet, måske endda for mange liv fremadrettet.

Jeg er med på, at det smukkeste parforhold er det, der aldrig blev til noget. Det gælder alle længselsfulde fantasier og drømme, uanset om det er parforhold, livsstil etc. Åh, hvor er det romantisk at være skilt ad, uønsket. At være "taberen". Så smukt.

Jeg tror bare ikke, at vi får lov til at fortsætte med de blinde vinkler, mørke områder og romantiske drømme, der ikke nødvendigvis har med et fysisk liv på Jorden som almindelig voksen at gøre i de energier, der venter forude.

Merkur i Skorpionen kommer til at stille os mange spørgsmål frem til den 2. november, og de vil ikke alle være lige behagelige. Det er dog ikke relevant for denne transit.

Historien skal til overfladen.

Og det skal være den rigtige historie.

Louise Falkenberg

Er du Guldmedlem, kan du under ”månedshoroskoper oktober 2024” se hvilke livsområder der aktiveres for dig. Læs for din Sol og Ascendant, hvis du kender den, for et mere nuanceret billede.
Ikke Guldmedlem? Se hvad du får adgang til i databasen og tilmeld dig på medlem.louisefalkenberg.dk

Kategorier