MERKUR I VÆGTEN, SEP-OKT 2024. HJERTEVEJNINGEN.

Black white minimalist scales balance logo
Merkur er her til formiddag skiftet til Vægtens tegn, hvilket er et kollektivt skifte i tanker, samtaler, nyheder etc. Det generelle fokus skifter altså til partnerskaber, især i balancen mellem hvad vi giver og hvad vi tager, hvilket er Vægtens formål.

Med en Venus i Skorpionen samtidig kan der stadig være en del, der bliver gravet op fra undergrunden og placeret på Vægtens skåle. Med hjertet (Venus) over for sjælen (Skorpionen) med Solen og Merkur i Vægten (retfærdighed) ser vi myten om Anubis´ hjertevejning udspille sig.

Den hørte jeg om sidste år på Folkeuniversitet, da vi lærte om Osiris. Mange kender nok myten, som kort fortalt kommer fra ægyptisk mytologi og handler om, at man efter døden får vejet sit hjerte over for en fjer. Hjertet symboliserer her menneskets handlinger i livet og fjeren er symbol for sandhed og retfærdighed.

Er hjertet tungere end fjeren ryger man i helvede og er det omvendt selvfølgelig et evigt liv fyldt med soft ice. Eller hvad de nu syntes var godt dengang.

Astrologisk kalder vi det Saturn. Saturn er et nemt princip at forstå, da det er 1:1. Det, jeg giver ud er det, jeg får igen. Det er hovedreglen for at inkarnere på denne jordklode. Det, der sker mod os er altid noget, vi på et tidspunkt selv har sendt ud. Der kan således intet uretfærdigt ske. Ifølge Martinus er dette ikke en straf, men en læring i livets skole for at vi kan udvikle os og blive hele mennesker.

Ok, det var den tunge del. Altså af blogindlægget, ikke på vægtskålen.

Merkur i Vægten ville normalt ikke være en af de store transitter i løbet af et år, men i 2024 er den. Jeg skal love for, at den kommer til at fylde meget. Vægten handler selvfølgelig om retfærdighed og balance, og er selvfølgelig også Saturns yndling.

Tingene balanceres altså i denne periode. Nogle som direkte, åbenlys karma af konsekvenser, som det f. eks skete i går da en kendt madanmelder og en kendt skuespiller blev politianmeldt for dyremishandling. Ved en herremiddag har de smidt levende dyr på en varm stegepande og kogt underkroppen af en hummer, spise den mens overkroppen blev holdt i live, så vidt jeg har forstået.

Det er ikke det bedste tidspunkt at udvise psykopatiske træk, som jeg tænker, at vi læner os op ad her. Faktisk er det et virkeligt skidt tidspunkt. Faktisk enormt virkeligt skidt. Jeg har taget mig den frækhed at kigge begge personers transitter igennem, og den ene står med Pluto på sin Sydlige Måneknude, den anden med Pluto på sin Venus. Uh la la, you should not have done that, James Bond. Det bliver en stram tango med karma, det her, og da begge har en mindst lige så stram passage med Saturn på vej, kommer vi nok til at se nogle hardcore konsekvenser af den historie.

Ok, nu bliver indlægget måske lidt langt, men det regner alligevel så jeg ved ikke om folk har andet at lave.

Det her er bare noget af det jeg synes er så interessant med astrologien. Man kan have en placering eller en transit (aktivering) i sit horoskop, som man i høj grad selv styrer udfaldet af. Havde en astrolog kigget på dette kunne man have set, at det ikke var særligt smart at mishandle dyr i den periode.

Eller nogensinde.

Sidstnævnte giver selvfølgelig sig selv, min pointe er at samme placering og transit i et horoskop kunne også have sendt en på raketfart mod stjernehimlen. Mod gigantisk succes, for vi har med de store moppedrenge at gøre her. Er det ikke vildt? Det er udelukkende personens egen fri vilje og ansvar, der udløser en konsekvens. Vi kan astrologisk bare se, hvornår hammeren falder og hvor hårdt den falder. Horoskopet viser altid kun et potentiale. Hvordan man forvalter det er op til en selv. Om man ender som skandale eller solstrålehistorie i medierne, er helt op til en selv. Vi kunne lige så godt have set den ene vinde en Oscar og den anden vinde en øh madanmelder-Oscar.

Tilbage til Merkur i Vægten kan vi selvsagt se meget balancere sig for tiden. Det kan handle om, at retfærdigheden sker fyldest, men også bare at vi selv balancerer vores forhold til verden.
Vægten har ikke haft det bedste år, som jeg adviserede inden årsskiftet. Sådan er det bare nogle gange, alle tegn tager deres tørn en gang imellem, og nu var det Vægtens tur.

Vi har dog alle Vægten placeret mindst et sted i vores horoskop (du kan lægge dit gratis på louisefalkenberg.dk). Her har vi måttet efterlade noget, og med en Merkur nu i Vægten sammen med en del andre planeter her er vi nu ankommet til en fest af rang – men fordi det er på den Sydlige Måneknude er det en afskedsfest.

I nogle tilfælde vil det være deciderede partnerskaber, der er nået til vejs ende. Der kan være opbrud hist og pist resten af året. For mange af os vil det dog også handle om en tidligere version af Vægtens temaer, vi nu er vokset fra.

Ved dette Vægt-party er det måske ikke som det plejer, når vi ankommer til Vægtens hus. Vægten er vært/værtinden over dem alle. Perfekt dækket bord med perfekt udsmykning klædt i perfekt tøj med perfekt krop og perfekte manerer. Kindkys, kindkys, bisous bisous, neeeiii I skulle da ikke have taget sherry med og hvordan går det med lille Pierre-Emilie i skolen.

Så langt så godt. Sådan kender vi Vægten. Gode manerer, takt og tone.

Det, man kunne forestille sig er ved at ændre sig er der, hvor det bliver lidt en tand for overfladisk. Hvor kun byens spidser er inviteret til tom snak og overfladiske løfter om kaffedates og lokalpolitik. Det kunne meget vel være, at nu får vi mere lyst til at investere i relationer hvor vi deler dybere samtaler og ærligere meninger. At bevares, det hele stadig er smukt og mere tjekket end noget andet tegn kan mønstre, men at man ikke er inviteret til festen uden grund.

En af gæsterne ved festen af den kontroversielle Lillith, som er i Vægtens tegn frem til marts 2025. Hun kan være uber bitchy i Vægtens tegn. Sådan rigtigt led. Sikke en pæn kjole du har på, jeg kan godt huske dengang den var på mode i 90erne-biatchy-agtigt-led.

Det gode her er, at den ukomfortabilitet er noget Venus i Skorpionen elsker, og det er den der hiver noget mere autentisk frem, hvilket dybest set er temaet for 2024.

I næste uge har vi en ny begyndelse i Vægtens tegn, og det er netop her hvor vi har lært hvad vi skulle efterlade af overfladiskheder siden foråret 2024. Nu bliver det tid til nogle ægte begyndelser og måske en ny måde at danne og gøre partnerskaber af alle slags på. Det er i hvert fald oplagt med disse transitter og nu Merkur i Vægten. Lillith ryger en smøg i hjørnet og ser til, at ingen skyggesider går ram forbi.

De fleste har nok lært og fanget det her med bedre partnerskaber i løbet af året. Et par stykker har åbenbart ikke, og derfor vil underholdningen ved middagen jo altså også bestå af at kigge på et par knaldperler, der går op i flammer på forsiden af Ekstra Bladet.

Det er ikke vores problem. Vi har for travlt med at balancere vores måde at forholde os til andre på. Forholde os til virkeligheden, så vi altid vinder i begge ender. Så der er lige meget der gives og lige meget, der tages. Sunde partnerskaber er det nye sort, og det går ikke af mode.

Det betyder også, at der vil være mindre stabilitet omkring Vægten end ellers. Det skyldes, at vi selvfølgelig forskyder balancepunktet og når alt og alle gør det på en gang, gynger jorden lige mens der kalibreres.

Det er dog alt sammen for det bedste. Det er nyere versioner af der investerer i sundere relationer for fremtiden, måske på en måde det ikke er blevet set før.

Merkur er i Vægtens tegn frem til den 13. oktober 2024, hvor hun går i Halloween mode i Skorpionens tegn. Er du Guldmedlem, kan du under ”månedshoroskoper september” se hvilket livsområde der aktiveres hos dig med Merkur i Vægten.

Louise Vægtenberg
Ikke Guldmedlem? Se hvad du får adgang til i databasen og tilmeld dig her: https://medlem.louisefalkenberg.dk 

Kategorier